Gdje sam ono stala?


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Lilijana Kemec
Godina izdanja: 2002
Uvez: meki
Broj stranica: 104
Urednik: Božica Ditrih
ISBN: 953-6015-23-4
NIJE U PRODAJI

Ovo je knjiga sazdana od autobiografskih i putopisnih gradskih priča, čistih britkih misli, jasnog izričaja, svježa, puna emocija.
Knjiga koja se čita na dah, iz koje vire likovi iz našeg susjedstva, naše obitelji, iz našeg života.
Potpuno obuzeta svojim gradom – Vinkovcima autorica je uspjela snažno približiti čitate1ju fenomen Vinkovaca, jučer, danas i sutra.
Ljubav prema željeznici koja graniči s ovisnošću, veliki svijet do u tančine osvojenog "malog" Nazorovog bloka, brat-njeno drugo ja, pijane paprike i nedavna vremena u kojima su stradavali pravednici dio su posebne životnosti ove knjige.
Da to su osamdesete, sada već prošlog stoljeća, rat, poraće, ali to je i 2001. dvadesetprvog sto1jeća.
To je nogomet iz Nazorova bloka, to je vinkovački Dinamo u prvoj ligi, to je pobjednik kupa 1999. (natpis sa tribina), to je briljantno prikazani duh svoje generacije. A onda demonstracija snage volje, ljubavi i strpljenja u stvaranju novih generacija vukovarskih učenika koji jedini mogu preuzeti na sebe izgradnju novoga Grada.
Da to su oni koji će potvrditi znamenitu misao Siniše Glavaševića: "Grad to ste vi" i provesti je u djelo. Posebnost knjige je u maloj teoriji književnosti za klince i sve one koji takvi jesu.
Recentnim hrvatskim jezikom i dječje jednostavnom simbolikom svima koji knjiga pročitaju približit će brojne književne forme i pojmove, na pomalo neobičan, ali zato svakako nezaboravan način. Svojim Tjeralicama na humorističan način daje presjek likova iz svog okruženja ne štedeći ni sebe.

Dražen Švageljizrada : ikona web design studio