2008 3 Poljubac na raskrižju


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Marija Renić
cijena: 100kn
Godina izdanja: 2008
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 94
Urednik: Vladimir Bakarić
ISBN: 978-953-6015-55-9
„Poljubac na raskrižju“ roman je za mlade čija se radnja odvija tijekom ljetnih praznika šesnaestogodišnje Katje. Roman opisuje avanture na njezinom prvom samostalnom putovanju po Hrvatskoj. Mlada Vinkovčanka osim što upoznaje nove krajolike i ljude, stječe mnoga životna iskustva. Katja tijekom praznika nipošto ne živi svoje godine, nego godine puno starijih od sebe.

Radnja romana „Poljubac na raskrižju“ odvija se paralelno s radnjom u romanu autora Stipe Jurasa „Gdje odlaze vizionari“. Oba romana pisana su u isto vrijeme uz suradnju autora i, iako je riječ o dvije samostalne cjeline, u njima se, uz zasebne događaje i likove, isprepliću i isti događaji i likovi koje je zanimljivo sagledati s pozicije obje glavne junakinje: Ruby u „Gdje odlaze vizionari“ i Katje u „Poljupcu na raskrižju“.

Roman je strukturiran u 3 velike cjeline, gradeći modernu avanturističku fabulu.
Junaci prolaze kroz razna iskušenja i izazove te roman završava sasvim neočekivanim raspletom. Autorica romana gradi fabulu i duhovitim dijalozima, kao i aktualnim temama u svijetu mladih. Isti sadrži i puno stvarnih podataka i događaja koji su obilježili aktualnu 2007. godinu u kojoj roman nastaje.izrada : ikona web design studio