2008 4 Moji grafiti, 3. dopunjeno izdanje


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Robert Mlinarec, Ratko Bjelčić, Vladimir Bakarić
cijena: 100kn
Godina izdanja: 2008
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 114
Urednik: Ružica Pšihistal
ISBN: 978-953-6015-53-5
LOVRAKOVI DANI KULTURE 2007.
KNJIŽEVNA NAGRADA "MATO LOVRAK" ZA NAJBOLJI DJEČJI ROMAN NA HRVATSKOM JEZIKU U 2006. GODINI

"Moji grafiti" su tinejdžerski roman, djelo trojice autora od kojih je svatko napisao svoju "dionicu" što je prvi takav pokusaj u hrvatskoj književnosti za djecu i mlade.

Ivan je 12-godišnjak. Zbog loših ocjena odluči pobjeći od kuće, za cilj svoga bijega izabire Split, te nosi peraje i masku za plivanje. Ali… Putem mijenja svoj plan i umjesto na more bježi djedu i baki u Vinkovce.
Roman prati doživljaje, zgode i nezgode, malog Ivana, tijek njegove avanture, u kojem sreće mnogo likova, no sve se sretno završava. Roditelji mu opraštaju nestašluk, kraj školske godine je dobro prošao.

Knjiga je strukturirana kao novela napisana trima autorskim rukopisima. Uz neprekinutu priču, sjajno su se uklopile ilustracije Dubravka Matakovića, jednog od najpoznatijih strip crtača u Hrvatskoj.
Kao "edukativni" dodatak, roman ima priloge koji sugeriraju da se ne bježi od kuće, a ako se dijete već nađe u takvoj situaciji kome se može obratiti.

2007. godine roman dobija književnu nagradu "Mato Lovrak" za najbolji dječji roman na hrvatskom jeziku u 2006. godini.

2007. godine roman "Moji graffiti" preveden je na slovenski jezik

III. dopunjeno izdanje romana sadrži dopune: Dodatak bez početnog slova – "O grafitima" te obrazloženje nagrade "Mato Lovrak".izrada : ikona web design studio