2007 Tajanstvena vila


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Vladimir Bakarić
Godina izdanja: 2007
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 93
Urednik: Ružica Pšihistal
ISBN: 978-953-6015-50-4
Nije u prodaji.

Roman "Tajanstvena vila", nastavlja se na Bakarićev književni prvijenac koji je doživio dva izdanja, a pod nazivom "Nešto poslije ponoći&Tragom staklene mape" obuhvaća dvije pripovjetke za djecu međusobno povezane glavnim likovima: Tomicom, Medom i Nenom, njihovim dječačkim pustolovinama i Velikom kod Požege kao mjestom radnje.
Tomica, Medo i Neno glavni su junaci i Tajanstvene vile. Njima i njihovim prijateljima (družina Kamene glave) ovoga puta u Velikoj se pridružuju i Vinkovčanke Jasna i Martina jednako pustolovnoga duha kao i skupina dječaka, a pustolovinu prati i rađanje velike ljubavi između Tomice i Martine.
Uz pustolovno-ljubavne zgode i nezgode obično-neobičnih klinaca i autobiografski natopljene lokalitete Velike i Vinkovaca, roman se odlikuje vješto vođenom pričom koja kulminira pravim kriminalističkim mikro-zapletom što dječju žeđ za napetim i tajanstvenim podržava do samoga kraja uz obilje duhovitih dječjih dijaloga. Upečatljiv prilog tekstu svakako su ilustracije Dubravka Matakovića, istaknutoga strip autora.izrada : ikona web design studio