2014 Priče sa zapadne strane


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Vladimir Bakarić
cijena: 100kn
Godina izdanja: 2014
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 185
Urednik: Hrvoje Radman
ISBN: 978-953-6015-94-8
Pisac za djecu i mlade, rock glazbenik, Ultras, Vinkovčanin Vladimir Bakarić u novoj knjizi „Priče sa zapadne strane“ donosi kolumne objavljivane na službenoj web stranici HNK „Cibalia“ Vinkovci.

"Meni je zaista bila čast raditi ove kolumne i pisati na stranici jedinog kluba koji imam, jer samo jedan klub, jedan, stadion i jedan grad su moji. Drago mi je što je to ispalo tako dobro da i danas zvuči zanimljivo i može se čitati neovisno o vremenu kad je napisano. To i je bio cilj. Neki drugi ljudi su pisali tko je nabacio, tko je zabio... Ovo je bilo zamišljeno na način da malo više osluškujemo tribinu, ulicu, grad, neka razmišljanja... Uz čitanje, knjiga je zanimljiva i za gledanje jer se u njoj nalazi velik broj fotografija, od onih profesionalnih fotografa do onih rađenih mobitelom, a svaka ima neku svoju priču. U svakom slučaju, ako smo ovim na jedan mali način obilježili 95. godina Cibalije, nitko sretniji od mene. Ako ova knjiga bude ikome podstrek da za naš klub napravi nešto, onoliko koliko može, opet nitko sretniji od mene. Mislim da samo svi skupa, igrači, Uprava i navijači, možemo vratiti Cibaliju tamo gdje joj je mjesto, iako je mislim da ona u stvari nikada i nije bila na svom pravom mjestu. Ja zaista, ali zaista vjerujem da će Cibalija jednog dana biti prvak Hrvatske."
Vladimir Bakarić

"Ovom knjigom Vlade Bakarića obilježavamo i veliki jubilej, 95. obljetnicu kontinuiranog djelovanja Cibalije. To je knjiga koja je nastala iz srca jednog pravog Ultrasa, jednog pravog Vinkovčanina. Njezina je posebnost i to što je uz svoje kolumne, autor u nju uvrstio i tekst jednog poznatog sportskog novinara o Cibaliji, tekst jedne navijačice te govor legende vinkovačkog i hrvatskog nogometa Tonka Cice Vukušića (1934.-2011.) na proslavi 90. obljetnice kluba. Također, knjiga obiluje fotografijama koje pokazuju s kojim su žarom, srcem i snagom navijači napravili brojne veličanstvene koreografije, a krase ju i ilustracije Dubravka Matakovića, također velikog navijača Cibalije, čiji je strip junak Mali Ivica jedan od prepoznatljivih simbola kluba."
doc.dr.sc. Dražen Švagelj

"Imao sam čast od sredine 2006. do kraja 2010. godine uređivati službenu web stranicu Cibalije. Kad smo Vladimir i ja radili prvu skicu stranice, odmah je došla i ideja da, uz sve ono što web stranica nogometnog kluba mora imati, ubacimo i kolumnu kako bi razbili monotoniju od utakmice do utakmice. Idealna osoba za to bio je baš Vladimir iz barem tri razloga: zato što je vrhunski pisac, zato što je navijač Cibalije i zato što razumije nogomet. Kolumne Vladimira Bakarića bile su vrlo popularne, što je svjedočio i broj posjeta na stranici srijedom, kada su izlazile, kao i brojne pohvale igrača, Uprave kluba, Vinkovčana širom Hrvatske i svijeta, novinara sportskih redakcija te, što je posebno u nogometnom svijetu čast, drugih navijačkih skupina. Kolumne su nastajale tijekom tri nogometne sezone, vrlo teške 2006/2007, rezultatski najuspješnije s izborenim izlaskom u Europu 2009/2010 te 2010/2011 rezultatski uspješne, ali već s naznakama onoga što završilo ispadanjem Cibalije u drugu ligu. Posebnost Bakarićevih kolumni je i to što su, a prošlo je skoro desetljeće od trenutka kada su prve napisane, zanimljive za čitanje i danas."
Hrvoje Radman

"Kao jednom od najzadrtijih i najneobjektivnijih navijača Cibalije, Vladimiru želim još kolumni i knjiga o Cibaliji, s tim da će za to biti potreban što skoriji povratak Cibalije tamo gdje joj je mjesto. Na ovoj knjizi radio sam dizajn naslovnice, a unutra su ilustracije od prije. Riječ je crtežima, predlošcima za neke transparente ili plakate, tu su i neke sitnije ilustracije koje su bile jednokratno napravljene poput predložaka za tetovaže pojedinim Ultrasima, jer bilo je i toga, a ima i nekih ilustracija koje su bile korištene izvan ovoga konteksta. Uglavnom većinom je to Mali Ivica u raznim ulogama."
Dubravko Matakovićizrada : ikona web design studio