2013 Želiš biti ja?


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Vladimir Bakarić
cijena: 100kn
Godina izdanja: 2013
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 201
Urednik: Ružica Pšihistal
ISBN: 978-953-6015-91-7
Biblioteka za djecu i mladež Grafiti, knj. br. 19

S predstavljanja knjige (27. siječnja 2014., dvorana OMH u Vinkovcima)

"S trinaestom knjigom Vlade Bakarića pokazuje se da on poznaje spisateljske vještine i da je u pravom smislu riječi ispekao zanat i ovaj roman sigurno će naći svoj put do čitatelja. Posebno bih izdvojila još jedan Vladin iskorak na opisnom planu, na deskriptivnim dionicama knjige koje su najzahtjevniji dio spisateljske vještine. Znamo iz iskustva da se opisi obično preskaču jer je to onaj, recimo tako, monotoniji dio pripovijedanja, a u Vladinoj novoj knjizi, primjerice, cijelo prvo poglavlje, kojim je on mene zapravo impresionirao, u stvari je opis Nikine sobe tako dinamičan i tako dobro složen da može svakako držati pozornost i na neki način odrediti čitatelja gdje da se smjesti u cijeloj toj priči."
prof.dr.sc Ružica Pšihistal, urednica

"Posebnost romana za djecu "Želiš biti ja?" u tome je što ga je napisao upravo Vlado Bakarić, što se radnja događa od početka do kraja u Vinkovcima, što je napisan tečnim i pitkim jezikom, jako zanimljiv te, kao i svi ostali Bakarićevi romani, čitatelja drži u neizvjesnosti od početka do kraja. Zahvaljujući biblioteci "Grafiti" i autorima koji u njoj objavljuju, a ponajprije Vladimiru Bakariću i kontinuitetu koji on održava, a to je da on sam svake godine uspije producirati najmanje jednu knjigu, mi smo sigurno u samom vrhu hrvatske dječje književnosti."
doc.dr.sc. Dražen Švagelj, predsjednik OMH u Vinkovcima

"Ovo je roman za djecu osnovnoškolske dobi. Radi se o ekipi koja završava osnovnu školu i bavi se svojim problemima: upisom u srednju školu, ljubavnim pitanjima i drugim njima bliskim stvarima, a u sve to se upletu i razne dogodovštine kako to već ide u dječjim knjigama. Sve to događa se u Vinkovcima, likovi su izmišljeni, a ponešto je i stvarnoga. Dakle, otprilike recept koji ja uvijek koristim."
Vladimir Bakarić¸

Roman je ilustrirao Dubravko Mataković, poznati strip crtač i likovni umjetnik.izrada : ikona web design studio