2012 Svom snagom


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Vladimir Bakarić
cijena: 100kn
Godina izdanja: 2012
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 136
Urednik: Ružica Pšihistal
ISBN: 978-953-6015-87-0
Tematika romana:
„Svom snagom“ roman je za mlade u dobi od 15 do 25 godina. Ovaj je roman koji oslikava jedno vrijeme i ljude toga vremena. Radi se o osamdesetima u Vinkovcima. Iako su većina likova kao i sama radnja izmišljeni, ipak će mnogi prepoznati puno detalja koji povezuju živote nekih stvarnih ljudi i likova knjige.
Priča prati glavnog junaka, običnog dečka iz Vinkovaca gdje je i poniknuo te prošao sve dobro i loše što život nudi. Tih osamdesetih se puno toga događalo što je utjecalo na likove u knjizi te na neki način odredilo njihove živote. U sve se upliće veliki niz raznih likova, kriminalistički zaplet kao i romantična ljubavna priča.

Struktura romana:
Roman je strukturiran kroz 20 poglavlja, gradeći modernu fabulu, toliko identičnu stvarnim događajima, da se čini gotovo biografskim uratkom.
Likovi u knjizi prolaze kroz tipičan život ondašnje mladeži, što je sasvim dovoljan razlog da je roman prepun izazova, iskušenja, ljubavnih prevrata i mašte. Roman završava neočekivanim raspletom, koji čitatelju sugerira da će se zasigurno morati napisati nastavak iste knjige. Autor gradi fabulu brzom izmjenom radnji, intrigantnim dijalozima, te aktualnim temama, koje jako zanimaju današnju mladež. U romanu su gotovo svi likovi stvarne osobe, osim nekoliko likova čije su karakteristike i fizički opis preuzeti od stvarnih osoba. Geografski opisi u knjizi su u potpunosti stvarni, dok su opisi većine događaja u romanu temeljeni na stvarnim događajima.izrada : ikona web design studio