2010 Iz blata


klikni za uvećanu sliku Autor(i): Dalibor Bartulović-Shorty, Vladimir Bakarić
cijena: 100kn
Godina izdanja: 2010
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 153
Urednik: Ružica Pšihistal
ISBN: 978-953-6015-75-7
Roman za mlade "Iz blata" spisateljski je prvijenac hip hop glazbenika Dalibora Bartulovića-Shortya i deseta knjiga Vladimira Bakarića, pisca za djecu i mlade, člana Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade Klub prvih pisaca te također glazbenika, člana vinkovačke rock skupine the Karambol.

Roman prati proces sazrijevanja i samooblikovanja glavnog junaka Dinka, mladog Vinkovčanina koji svoj životni put traži u svijetu hip hop glazbe, te sve ono što je u jednoj sredini kao što su Vinkovci taj proces pratilo.

Uz biografsku okosnicu koja čini kostur romana te sadrži i neke autobiografske elemente, roman ima izraženu socijalno kritičku dimenziju u kojoj se mogu razaznati mnoge poslijeratne sudbine u Vinkovcima.

Roman "Iz blata" odlikuju vješto pripovjedanje, zanimljivi dijalozi i uspješna karakterizacija likova te posebice autentičnost i to ne samo u smislu lokaliteta i ponekih autobiografskih elemenata, nego u smislu da se pripovjedaču od prvih do posljednjih stranica vjeruje, upravo kako to osjećaju i oni koji vole i slušaju Shortyeve pjesme i znaju da ne "folira".izrada : ikona web design studio